014-nogwat

Binnen het concept Antwoord© is voor gemeenten de reeks ’14+netnummer’ beschikbaar. Dat betekent dat, wanner je het nummer “014076” intoetst op je telefoon, je wordt doorverbonden met de gemeente Breda. (Voor de duidelijkheid: 076 is het netnummer van Breda.)

Er wordt beloofd dat dit de gemeente “een duidelijke ingang” geeft. Natuurlijk is dit niet waar. Je moet nog steeds bedenken wat het netnummer is van de gemeente waar jij een dienst van wilt. Het hoeft namelijk niet zo te zijn dat dat een gemeente is waar je het netnummer van weet. Bijvoorbeeld de gemeente waar je wil gaan wonen. Of de gemeente waar je een bedrijf gaat beginnen. Bovendien delen sommige gemeenten hetzelfde netnummer. 020 is bijvoorbeeld voor Amsterdam en Amstelveen.

Daarnaast is het vreemd dat www.mijnoverheid.nl op termijn dé plaats op het web is om in contact te komen met de overheid, maar dat er voor de gemeentelijke overheid in potentie meer dan vierhonderd 014-nogwat nummers worden gecreëerd. Dat lijkt een wat tegenstrijdige strategie.

PS: de overheid heeft aan telecompoviders opgelegd dat 1233 het nummer voor voicemail is. Waarom maken ze het zichzelf dan zo moeilijk?

Top10 – Delft sluit aan bij Antwoord©. Zie ook (pdf-alert!).

Share

2 gedachten over “014-nogwat

  1. Pingback: 014-nogwat | update | Peter Keur

  2. Pingback: Het 014-nummer: een praktijkvoobeeld… | Peter Keur

Reacties plaatsen niet mogelijk.