Aandacht en sociale media tijdens een workshop

Afgelopen zaterdag gaf ik mijn eerste workshop sociale media. We hebben het ook gehad over Twitteren tijdens workshops en presentaties. Een deelnemer stelde de vraag:

“Het is toch heel onbeleefd als ik tijdens jouw verhaal met mijn telefoon of computer bezig ben?”

Mijn antwoord is nee en ja tegelijk.

Nee, het is niet onbeleefd als je tijdens de workshop sociale media gebruikt om anderen te vertellen over de workshop. Sterker nog, als je die behoefte hebt tijdens de workshop, vind ik dat een groot compliment! Kennelijk slaag ik er in je zo enthousiast te maken dat je je enthousiasme wil delen met anderen. Je bent dan een soort Superpromoter.

Ja, het is onbeleefd als je tijdens de workshop je e-mails gaat beantwoorden. Dat is voor mij een teken dat mijn verhaal niet goed genoeg is om de aandacht te houden. Maar voordat je besluit dat ik je aandacht niet verdien, wil ik wel graag dat je me wat vragen stelt. En me daarmee uitdaagt beter mijn best te doen! Het liefst voordat je besluit je e-mail te bekijken. En helemaal voordat je besluit via sociale media aan anderen te vertellen dat het een slechte workshop is!

Ik vertrouw er op dat het een positief teken is wanneer deelnemers met hun telefoon of computer bezig zijn. Ik kan immers niet zien wat je aan het doen bent…

Share