Babybureaucratie: 5(!) polissen voor de nieuwe zorgverzekering

Om betere zorg te krijgen rond de zwangerschap, zijn we overgestapt naar een andere zorgverzekering. Voor de duidelijkheid: we zijn niet van verzekeraar gewisseld. Dat kan tenslotte alleen maar problemen geven! We hebben alleen een andere verzekering afgesloten.

polis

Polis

Het kostte de zorgverzekeraar maarliefst vijf(!) pogingen om de juiste polis op te sturen! Hieronder een overzicht van de polissen die ze stuurden. Het overzicht bevat de verzenddatum, de personen vermeld op de polis en het jaar waar de polis betrekking op heeft.

  • 31 oktober, beiden op de polis, betrekking op 2010;
  • 20 nov, beiden op de polis, betrekking op 2010;
  • 23 nov, alleen Peter op de polis, betrekking 2010;
  • 23 nov, beiden op de polis, betrekking op 2009;
  • 13 jan, beiden op de polis, polis betrekking 2010.

Het is goed voor te stellen dat je hiervan in de war raakt. Zeker omdat je maar een keer per jaar kunt wisselen en het dus belangrijk is dat het overstappen goed verloopt.

PS: Eerder schreef ik al over de manier waarop de ziektekostenverzekeraar DigiD gebruikt om wijzigingen door te geven.

Over deze post: in een serie blogposts, laten we de serie “Babybureaucratie” noemen, neem ik je mee op onze reis. Deze reis brengt ons langs de verschillende organisaties waar wij mee te maken krijgen omdat we een kindje verwachten. In deze serie ga ik in op mogelijke bureaucratie die we tegen gaan komen en de manier waarop wij de dienstverlening van de betreffende organisaties ervaren. Klink hier voor alle posts met de tag babybureaucratie.

1 gedachte op “Babybureaucratie: 5(!) polissen voor de nieuwe zorgverzekering

  1. Pingback: Babybureaucratie: Nieuw is makkelijker dan anders « Peter Keur

Reacties zijn gesloten.