Steigerende dienstverlening in Breda

Het opgestuurde meldingsformulier

Het opgestuurde meldingsformulier

Per telefoon heb ik bij de gemeente Breda een meldingsformulier aangevraagd om tijdelijk een steiger aan de voorkant van mijn huis te kunnen plaatsen. Ik moet mag namelijk de voorkant schilderen. (Joepie!) Het meldingsformulier heb ik per telefoon aangevraagd. (Omdat ik geen printer heb kan ik het formulier van de website niet afdrukken, vandaar.)

Een week (!) later lag het formulier in de bus. In de kleine lettertjes onderaan het formulier vond ik de volgende opmerking: “De aanvrager verklaart bij ondertekening akkoord te gaan met de op de achterzijde van dit formulier vermelde punten“.

Je voelt hem vast aankomen: de achterkant van het formulier is leeg!

Ze hebben me niet een formulier opgestuurd, maar een enkelzijdige kopie.

Dan maar naar de gemeentelijke website om online te lezen wat de voorwaarden zijn. Helaas ziet het meldingsformulier “plaatsing bouwobjecten op openbare plaatsen” (.pdf-alert!) er anders uit dan het formulier dat ik heb gekregen. Dat roept vragen op: Is het wel hetzelfde? En waarom staat er op mijn formulier dat ik 167,75 euro aan leges verschuldigd ben? Voor een steiger? Aan de telefoon is me verteld dat het om een paar euro per m2 gaat? En waarom staat er op het formulier van de gemeentelijke website niets over leges?

Maar de belangrijkste is: hoe kan ik iets ondertekenen zonder te weten wat de gevolgen zijn?

Na de ijzersterke folder over hondenbelasting laat de gemeente Breda hier een steekje vallen in haar dienstverlening. Jammer.

Share