Wie zit er in de e-overheidsblogosphere?

Waar zijn de bloggers? Mijn RSS reader zit vol met interessante RSS feeds over e-overheid, maar de meeste van die feeds geven alleen nieuwsberichten door. Er zitten maar weinig “e-overheidsbloggers” tussen. Het valt me op dat er ondanks de omvang van de sector, maar weinig bloggers zijn die schijven over de e-overheid.

Ik heb ze op een rijtje gezet. Hieronder een lijst met de bloggers en groepsblogs die ik in mijn RSS reader heb. Voor het gemak heb ik de lijsten opgedeeld in bloggers die schrijven over de “traditionele” e-overheid en bloggers die meer gericht zijn op overheid 2.0.

E-overheid

Overheid 2.0

Zijn dit ze allemaal? Wie mis ik? Welke volg jij? En waarom?

Share

2 gedachten over “Wie zit er in de e-overheidsblogosphere?

  1. Arnout Drenthel

    Is het ook een idee om in het overzicht (actieve) communities op te nemen? Bijvoorbeeld de BAG community op Linkedin. En anders wellicht ook Twitteraars? (Maar daar is misschien al een twitterlist van…)

  2. Peter Keur Bericht auteur

    Absoluut! Maar voor nu ben ik op zoek naar (NL) bloggers. Het lijken er zo maar weinig… Weet jij er niet nog een paar?

    En naar aanleiding van de Digitaal Bestuur conferentie heb ik een twitterlist gemaakt met alle gebruikers die de hastag #dbc09 hebben gebruikt. Dat lijken me tweeps met interesse in e-overheid. Kijk hier: http://twitter.com/peterkeur/dbc09.

Reacties plaatsen niet mogelijk.